VOETBAL29 jul '13 08:09

Boerrigter verlaat Ajax voor Celtic

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Derk Boerrigter verlaat Ajax zo goed als zeker voor Celtic.

ANP
ANP

De 26-jarige vleugelaanvaller wordt maandag al medisch gekeurd bij de kampioen van Schotland. Daarna ligt er een meerjarig contract voor hem klaar.

Celtic betaalt naar verluidt zo'n 2 miljoen miljoen euro voor de aanvaller die bij Ajax geen basisplaats meer heeft. Boerrigter stond nog een seizoen onder contract in Amsterdam. Hij miste zaterdag het duel met AZ om de Johan Cruijff Schaal wegens een enkelblessure.

Trainer Frank de Boer van Ajax liet de afgelopen weken herhaaldelijk weten dat hij Boerrigter niet kwijt wilde. Hij was echter niet tevreden over het spel van de aanvaller. ,,Hij kan en moet beter", zei de coach die voorlopig de voorkeur geeft aan de vleugelspitsen Viktor Fischer en Bojan Krkic.

Rugblessure

Boerrigter verruilde 2 jaar geleden RKC Waalwijk voor Ajax, de club waar hij ook al in de jeugdopleiding speelde. Hij beleefde een stormachtige start en werd zelfs voor het Nederlands elftal uitgenodigd. Na een slepende rugblessure haalde hij nooit meer zijn hoge niveau van de eerste maanden bij Ajax. Hij maakte vorig seizoen wel het winnende doelpunt in de uitwedstrijd bij PSV.

Het is niet bekend of Ajax op zoek gaat naar een vervanger voor Boerrigter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen