VOETBAL4 nov '13 08:07

Mathijsen weer in beeld bij Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

LEEUWARDEN (ANP) - Met spits Mitchell te Vrede mag ook routinier Joris Mathijsen zondag in de topper tegen AZ in De Kuip hopen op een basisplaats bij Feyenoord.

ANP
ANP

De 33-jarige Brabander werd zondag in de moeizame uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-2) na de rust door trainer Ronald Koeman ingebracht, voor de ploeterende linksback Miquel Nelom. ,,Om zekerheid, beleving en ervaring aan de ploeg toe te voegen. Dat had het team nodig'', meende Koeman.

Mathijsen, vooralsnog niet meer in beeld bij Oranje, was blij met zijn herkansing in Friesland. ,,Elke voetballer wil altijd spelen, ik ook dus'', liet de centrale verdediger weten. ,,Deze invalbeurt doet me goed. We hebben na rust de nul gehouden en nog een doelpunt gemaakt. Ik heb niets te klagen.''

Mathijsen raakte eind september als basisspeler even op de achtergrond bij Feyenoord door een rugblessure. Nadat hij was hersteld, belandde hij op de bank. ,,Ik voelde me niet echt gepasseerd. De ploeg won echter veel, waardoor ik op mijn kans moest wachten. Deze wedstrijd tegen Cambuur was het weer eens mijn beurt. Of ik tegen AZ in de basis mag beginnen? Dat moet je aan de trainer vragen. Maar ik heb en houd altijd hoop.''

Koeman wilde in Leeuwarden zowel Te Vrede als Mathijsen nog geen basisplaats beloven tegen de verrassende koploper uit Alkmaar. ,,Laten we niet te snel conclusies trekken'', sprak hij nuchter.

Gerelateerde artikelen