VOETBAL21 dec '13 22:52

NAC sluit jaar af met winst op Cambuur

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft zaterdag het laatste duel van 2013 winnend afgesloten.

ANP
ANP

Voor eigen publiek won de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj met 1-0 van SC Cambuur. Anouar Hadouir zorgde ruim een kwartier voor tijd met een fraaie vrije trap voor het enige doelpunt in de verder teleurstellende ontmoeting.

De ploegen stonden al voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar en de voorgaande twee duels eindigden gelijk. In augustus vierde Cambuur in Leeuwarden de rentree in de eredivisie na 13 jaar tegen NAC met een punt: 0-0. Eind oktober moesten de Brabanders wederom op bezoek bij de Leeuwarders. Toen eindigde het bekerduel in 2-2 en werd er in de verlenging niet meer gescoord. Cambuur nam vervolgens de strafschoppen beter.

Met name in dat bekerduel golfde het spel op en neer. Jody Lukoki was namens Cambuur zijn directe tegenstander Boldizsár Bodor vaak te snel af en zorgde voor veel gevaar. Hoewel die twee spelers ook zaterdag tegenover elkaar stonden, was er van een mooi voetbalgevecht geen sprake. Dat gold niet alleen voor Lukoki en Bodor, maar voor de beide ploegen die er maar een heel matig van potje van maakten.

Hemmen

Als Michiel Hemmen in de 3e minuut bij de bal had gekund zou hij namens Cambuur de eerste kans van de wedstrijd hebben gehad. Zijn benen waren echter net te kort om bij de doorschietende lange bal van doelman Leonard Nienhuis te kunnen. Aan de andere kant kreeg NAC via Rydell Poepon zo'n 10 minuten voor rust een échte kans op de 1-0, maar de spits stuitte op Nienhuis.

De tweede helft was niet veel beter. NAC drong wel enigszins aan, maar deed dat meer op goed geluk dan goed doordacht. Cambuur kon daar, mede door de afwezigheid van de geschorste spelmaker Marcel Ritzmaier, vrijwel niets tegenover stellen. De wedstrijd leek dan ook op een logische 0-0 uit te draaien, totdat Hadouir een vrije trap achter Nienhuis schoot. In de slotfase kopte Tim Gilissen nog een inzet van Hemmen van de lijn.

Door de nederlaag in Breda blijft Cambuur in de gevarenzone van de eredivisie staan. De promovendus houdt vooralsnog NEC onder zich, maar als die ploeg zondag wint bij FC Groningen is Cambuur na 18 wedstrijden de nieuwe nummer laatst. NAC sluit het jaar af als middenmoter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen