VOETBAL15 jun '13 23:14Aangepast op 15 jun '13 23:31

Brazilië opent met winst

Auteur: ANP Nieuws

BRASILIA (ANP) - De nationale voetbalploeg van Brazilië is zaterdagavond voor eigen publiek goed aan de Confederations Cup begonnen.

Neymar, EPA
Neymar, EPA

De vijfvoudig wereldkampioen versloeg in stadionNacional Mané Garrincha van Brasilia tegenstander Japan met 3-0.

Neymar, de kersverse aanwinst van Barcelona, trof al na 3 minuten prachtig doel. Paulinho verdubbelde vlak na rust de voorsprong van zijn ploeg in het openingsduel van het toernooi, dat als test voor het WK van volgend jaar in het voetbalgekke land geldt. Invaller Jo tekende in blessuretijd voor de eindstand (3-0).

Behalve Brazilië en Japan doen ook wereldkampioen Spanje, vice-Europees kampioen Italië, Uruguay, Mexico, Nigeria en Tahiti mee aan de Confederations Cup.

Uitgefloten

Brazilië trakteerde het eigen publiek op frivool spel. Toch is niet iedere Braziliaan blij met de komst van het WK. Voor het openingsduel raakten demonstranten slaags met de oproerpolitie. Veel Brazilianen vinden het schandalig dat de regering zo veel geld in dure stadions steekt terwijl veel van hun landgenoten in armoede leven.

Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, en Dilma Rousseff, de presidente van Brazilië, werden voor het openingsduel ook uitgefloten door een deel van de ruim 67.000 toeschouwers. ,,Lieve voetbalvrienden, waar is het respect en fair play gebleven?'', reageerde Blatter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen