VOETBAL26 okt '13 22:46

Ajax blameert zich tegen RKC Waalwijk

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax besloot zaterdagavond het slechtste optreden van dit seizoen tot nu toe met een doelpuntloos gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

ANP
ANP

De regerend kampioen uit de hoofdstad speelde zo traag en voorspelbaar dat de hekkensluiter van de eredivisie nog wel onder druk kwam te staan, maar uiteindelijk vrij eenvoudig overeind kon blijven.

Trainer Frank de Boer benadrukte in de aanloop van het duel met RKC Waalwijk dat het in het voetbal om doelpunten gaat. Hij doelde op het gebrekkig afwerken van zijn ploeg in de laatste duels met Celtic en FC Twente. Het moet een teleurstelling voor de oefenmeester zijn geweest dat zijn ploeg tegen de nummer laatst zo slecht speelde dat het nauwelijks tot uitgespeelde mogelijkheden kwam.

Ajax acteerde in een zo'n laag tempo dat RKC Waalwijk alle gelegenheid kreeg om alle spelers rond het eigen strafschopgebied te verzamelen. Doelman Jan Seda van de bezoekers hoefde in de eerste helft dan ook slechts twee keer serieus in actie te komen. Hij keerde een vrije trap van Stefano Denswil en kreeg nog een vuist tegen een afstandschot van Daley Blind.

Aanvallende impulsen

In een poging het spel van Ajax van meer aanvallende impulsen te voorzien voetbalde Blind weer op het middenveld. Zo kwam er weer een plaatjes vrij voor Nicolai Boilesen links in de defensie. Lasse Schöne startte als rechtsback omdat Ricardo van Rhijn al weken niet helemaal fit is en daarvoor ook al lange tijd teleurstelde. De mutaties in de basiself brachten niet wat trainer De Boer gehoopt had.

De coach beschikt na het wegvallen van de geblesseerde Bojan Krkic, Lerin Duarte, Lesley de Sa en Niklas Moisander ook niet over heel veel spelers meer die als invaller het verschil kunnen maken. Uiteindelijk bracht hij rechtsback Van Rhijn voor Schöne en wisselde spits Kolbeinn Sigthorsson voor spits Danny Hoesen. De onzichtbare Siem de Jong moest plaatsmaken voor Davy Klaassen.

Wat Ajax ook probeerde, het mocht allemaal niet baten. Heel grote uitgespeelde kansen bleven uit, net zoals doelpunten. Thulani Serero en Lucas Andersen waren nog het dichtst bij een treffer, maar zij strandden op doelman Seda. Zo profiteerde Ajax maar een klein beetje van de uitglijder van koploper FC Twente bij ADO Den Haag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen