VOETBAL22 dec '13 19:08Aangepast op 22 dec '13 19:45

Pedro en Fàbregas redden Barcelona

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Barcelona heeft zondagavond in de Spaanse competitie middenmoter Getafe heel even hoop gegeven op een positief resultaat.

EPA
EPA

Na een kwartier leidde de thuisploeg verrassend met 2-0. Bij de rust had de Spaanse kampioen de schade echter al gerepareerd (2-3) waarna in de tweede helft de score verder werd uitgebouwd (2-5).

Pedro was voor de rust de smaakmaker van Barcelona. Hij maakte tussen de 35e en 43e minuut drie treffers op rij. Na de pauze eiste Cesc Fàbregas met twee doelpunten de hoofdrol op bij Barça.

Barcelona kwam in punten weer op gelijke hoogte met Atlético Madrid, dat zaterdag met 3-2 won van Levante. Op basis van een iets beter doelsaldo bleef Barcelona koploper.

Diego Costa

Diego Costa bezorgde Atletico voor eigen publiek de winst door in de slotfase een strafschop te benutten: 3-2. Hij tekende eerder in de wedstrijd ook voor 2-1. Costa bracht zijn totaal dit seizoen op 19 treffers. In de slotminuut kreeg Juanfran van Levante nog rood.

Espanyol boekte eindelijk weer eens een thuiszege. De tweede club van Barcelona versloeg het laag geklasseerde Real Valladolid met 4-2. Sinds de verrassende winst op Atlético Madrid op 19 oktober had Espanyol in het eigen Estadio Cornellá-El Prat niet meer gewonnen.

Gerelateerde artikelen