VOETBAL4 aug '13 18:43

Fernandez schiet PEC naar zege op Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Ron Jans heeft zijn debuut als trainer van PEC Zwolle met een zege opgeluisterd.

ANP
ANP

De oefenmeester zag zijn ploeg in eigen stadion met 2-1 winnen van Feyenoord, dat vorig seizoen ook al onderuit ging in Zwolle. Guyon Fernandez zorgde in blessuretijd voor de winnende treffer. De spits speelde vorig seizoen nog voor Feyenoord.

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord kondigde voor aanvang van het seizoen aan meer te willen rouleren en hield al bij de eerste wedstrijd woord door Joris Mathijsen en Tonny Vilhena op de bank te zetten. De wisselingen brachten Feyenoord niet het gewenste resultaat. Zonder de creatieve ingevingen van Vilhena werd spits Graziano Pellè voor rust amper bereikt. Ook andere opties werden nauwelijks gevonden. PEC-doelman Kevin Begois, al na een kwartier in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Diederik Boer, werd zo amper op de proef gesteld.

De thuisploeg was vorig seizoen onder Art Langeler met fris voetbal 11e geworden en onder Jans trekt PEC die lijn voorlopig goed door. De ploeg had voor rust ook de beste kans op de openingstreffer. Feyenoord-doelman Erwin Mulder moest zich tot het uiterste strekken om een vrije trap van verdediger Maikel van der Werff uit de hoek te tikken.

Euforie

Ook na de hervatting had PEC het beste van het spel. Zo kwam Feyenoord goed weg toen een poging van Jesper Drost net naast hobbelde. Koeman greep in en bracht na een uur alsnog Vilhena en Wesley Verhoek voor de tegenvallende Lex Immers en John Goossens. Het ingebrachte tweetal had nog geen bal geraakt of PEC kwam op 1-0. Drost zette vanaf de rechterkant voor en hij vond de volledig vrijstaande Mateusz Klich. De Pool klopte Mulder vervolgens met het hoofd.

PEC hield die voorsprong lang vast. Pas nadat Koeman met Mitchell te Vrede een extra spits had gebracht, kraakte de Zwolse muur. Ruben Schaken veranderde een schot van Stefan de Vrij dusdanig van richting dat Begois kansloos was. Feyenoord dacht zo alsnog met een punt naar huis te gaan, maar Fernandez dacht daar anders over. Met een schuiver in de verre hoek zorgde hij voor euforie bij de Zwolse aanhang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen