VOETBAL1 jun '13 23:18

Heynckes geeft dinsdag duidelijkheid

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Succescoach Jupp Heynckes geeft dinsdag duidelijkheid over zijn toekomst.

EPA
EPA

Dat zei de trainer van Bayern München zaterdagavond na afloop van de gewonnen bekerfinale (3-2). ,,Dinsdag geef ik mijn laatste persconferentie voor Bayern en dan zal ik mijn toekomstplannen bekendmaken'', aldus de 68-jarige Duitser.

,,Dan ga ik dus vertellen of ik verder ga of dat ik stop'', waarmee Heynckes het een raadsel liet blijven wat hij volgend jaar gaat doen. Dit seizoen pakte Bayern onder zijn leiding al de landstitel en de eindzege in de Champions League. Zaterdagavond kwam daar de nationale beker nog bij, waardoor Bayern als zevende ploeg ooit de 'treble' pakte. Eerder lukte dat alleen Celtic, Ajax, PSV, Manchester United, Barcelona en Internazionale.

De winst van al die prijzen kwam volgens de ervaren coach vooral door de teamgeest die dit seizoen bij 'der Rekordmeister' heerste. ,,De spelers wilden dit jaar voor elkaar door het vuur gaan. Dat was beslissend. Ze hebben me met de prijzen een geweldig geschenk gegeven. Het is een prachtige en emotionele dag'', sloot Heynckes af.

De geruchten gaan dat Heynckes in de belangstelling zou staan van Real Madrid. Daar is Carlo Ancelotti echter de belangrijkste kandidaat om José Mourinho op te volgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen