VOETBAL26 okt '13 21:44

NAC haalt stevig uit tegen Go Ahead Eagles

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een simpele 5-0 overwinning behaald op Go Ahead Eagles, dat verdedigend hopeloos faalde.

ANP
ANP

Vier doelpunten vielen al in de eerste helft van het duel dat daardoor nooit een echte wedstrijd werd. Spits Rydell Poepon was met twee goals trefzeker aan Bredase kant.

Het duel in Breda kwam traag op gang. In de eerste 20 minuten gebeurde helemaal niets op het stroeve veld. De aanvalsacties van NAC strandden veelal al rond de middenstip en Go Ahead Eagles kwam zelfs nauwelijks aan offensieve daden toe. Alleen Marnix Kolder was met een kopbal dicht bij succes. Doelman Jelle ten Rouwelaar verhinderde dat.

Na de slaapverwekkende openingsfase bleek al snel dat de defensie van Go Ahead de juiste vorm in Deventer had achter gelaten. Het gehele verdedigingsblok maakte er tot afgrijzen van trainer Foeke Booy een rommeltje van. Slecht dekken, tegenstanders te veel vrijheid geven en een gebrekkige onderlinge communicatie.

Vier doelpunten in 20 minuten

NAC profiteerde er optimaal van met vier doelpunten binnen 20 minuten. Eerst scoorde Rydell Poepon, vervolgens Jordy Buys op aangeven van routinier Anthony Lurling en daarna Jeffrey Sarpong. Het vierde doelpunt, waarbij Lurling opnieuw aan de basis stond, kwam andermaal op naam van Poepon, die prima gebruik maakte van de ruimte die hij kreeg. De spits vijzelde zijn productie dit seizoen in de eredivisie daarmee op tot 5 doelpunten.

De wedstrijd was daarmee al na één helft gespeeld. Go Ahead probeerde na de rust weliswaar de stand een wat dragelijker aanzien te geven, maar alle goed bedoelde pogingen waren meestal ongevaarlijk. En ontstond er wel een scoringskans dan was er altijd nog doelman Ten Rouwelaar om tijdig in te grijpen, zoals bij een actie van Marnix Kolder.

NAC kreeg ook in de tweede helft mogelijkheden om te scoren. Die kansen waren evenwel niet besteed aan Henrico Drost en Mats Seuntjens. Niemand die daar overigens om treurde. Zeker niet nadat invaller Stipe Perica in de slotfase de eindstand op 5-0 bepaalde. Door die riante winst heeft de Bredase club zich stevig in de brede middenmoot gevestigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen