VOETBAL27 sep '13 13:42Aangepast op 27 sep '13 13:59

De Boer passeert Vermeer voor Cillessen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Jasper Cillessen verdedigt zaterdag het doel van Ajax in het duel met Go Ahead Eagles.

ANP
ANP

Coach Frank de Boer heeft hem de voorkeur gegeven boven Kenneth Vermeer. ,,Ik heb Kenneth gezegd dat hij niet start tegen Go Ahead, omdat ik niet tevreden ben over zijn prestaties'', aldus De Boer vrijdag. ,,En we hebben natuurlijk een heel goede keeper achter de hand. Dat speelt ook mee in mijn besluit Vermeer te passeren. Maar zoals iedereen kan Kenneth zich ook weer terugknokken in de basis''.

Mede door blunders van Vermeer verloor Ajax zondag met 4-0 van PSV. Ook in wedstrijden daarvoor maakte hij geen sterke indruk. De Boer nam Vermeer zondag nog wel in bescherming na het teleurstellende optreden in Eindhoven. Maar na dit duel is toch besloten van keeper te wisselen. ,,Na PSV hebben we de beslissing genomen'', aldus de coach. Zoals altijd de laatste 2 jaar bij bekerwedstrijden maakte Vermeer woensdag tegen FC Volendam (4-2) al plaats voor Cillessen. Vermeer zal zaterdag wel op de bank zitten. ,,Hij is op-en-top professional'', zei De Boer.

Thulani Serero doet zaterdag niet mee tegen Go Ahead Eagles. De middenvelder liep woensdag tegen FC Volendam een kneuzing op aan zijn schouder. Het duel met de club uit Deventer komt nog iets te vroeg voor de Zuid-Afrikaan.

Gerelateerde artikelen