VOETBAL29 apr '16 21:58

Chinees bod van 700 miljoen euro op AC Milan

Auteur: ANP Nieuws

MILAAN (ANP) - Een groep van Chinese investeerders heeft een bod van 700 miljoen euro (inclusief schulden) uitgebracht op alle aandelen van AC Milan.

EPA
EPA

Dat meldden vrijdag twee bronnen rondom de zaak. De Chinese partij zou 70 procent direct willen betalen en de resterende 30 procent in een jaar of anderhalf jaar tijd.

De befaamde Italiaanse voetbalclub is nog altijd in handen van Fininvest, het familiebedrijf van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. De schatrijke zakenman zag een volledige verkoop van zijn 'speeltje' lange tijd niet zitten. Mogelijk dat het Chinese bod hem nu op andere gedachten brengt. Vorig jaar zomer ging de verkoop van 48 procent van de aandelen aan een ondernemer uit Thailand en diens zakelijke partners op het laatste moment niet door.

AC Milan beleeft zowel in sportief opzicht als op het financiële vlak moeilijke tijden. De roemruchte club had in 2015 een schuld van 188,5 miljoen euro. De Chinese deal zou Fininvest derhalve een bedrag van circa 500 miljoen euro kunnen opleveren.

Fininvest weigerde commentaar op de mogelijke verkoop van AC Milan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen