VOETBAL10 nov '13 16:39

PSV gaat ook in Breda onderuit

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Voor de vierde keer op rij heeft PSV een uitwedstrijd in de eredivisie verloren.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De ploeg van trainer Phillip Cocu liet zich zondag in Breda aftroeven door NAC, dat dankzij twee doelpunten van verdediger Kees Kwakman de overwinning in de slotfase naar zich toe trok: 2-1. PSV verloor de afgelopen weken ook al bij AZ, FC Groningen en Roda JC.

Het elftal van Cocu had doordeweeks in de Europa League tegen Dinamo Zagreb juist een einde gemaakt aan een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. Het elftal van Cocu begon daardoor met herwonnen zelfvertrouwen aan het traditioneel lastige uitduel met NAC. Karim Rekik, die in de Europese wedstrijd tegen de Kroatische kampioen nog werd gespaard, vormde in het Rat Verlegh-stadion weer het centrum van de defensie met Jeffrey Bruma. Verder stuurde Cocu dezelfde spelers het veld in als tegen Dinamo Zagreb.

NAC probeerde in de openingsfase het initiatief naar zich toe te trekken en zette PSV-doelman Przemyslaw Tyton onder druk met schoten van Jeffrey Sarpong en Mats Seuntjens. Na een onstuimig eerste kwartier kregen de bezoekers uit Eindhoven de wedstrijd onder controle. Ola Toivonen schoot de bal in de handen van doelman Jelle ten Rouwelaar, Memphis Depay knalde na een slalom door de NAC-defensie over. Op slag van rust kwam PSV na een vloeiende aanval via Depay en Toivonen op voorsprong. Jürgen Locadia, die voor de derde keer op rij in de spits mocht beginnen, rondde het buitenkansje beheerst af: 0-1.

Depay

PSV kreeg aan het begin van de tweede helft kansen de wedstrijd te beslissen. Depay schoof de bal echter rakelings langs het Bredase doel en Locadia liet ook twee mogelijkheden liggen. Die missers kwamen de Eindhovenaren duur te staan. Het opportunistisch spelende NAC kwam na 65 minuten namelijk langszij door Kwakman, die slim voor de treuzelende Jetro Willems kroop bij een hoekschop van Danny Buijs: 1-1.

Die gelijkmaker gaf NAC nieuwe energie, terwijl PSV juist niet in staat bleek om zich weer op te richten. Puur op basis van wilskracht trok de thuisclub de wedstrijd nog naar zich toe. Kwakman schoot de bal uit een vrije trap van Danny Verbeek prachtig achter Tyton en en bezorgde PSV daarmee weer een nederlaag: 2-1.

Gerelateerde artikelen