VOETBAL9 jun '13 16:54Aangepast op 9 jun '13 17:31

Jong Oranje ongewijzigd tegen Rusland

Auteur: ANP Nieuws

JERUZALEM (ANP) - Jong Oranje begint zondag met een ongewijzigd elftal aan de tweede EK-wedstrijd, tegen Rusland.

ANP
ANP

Bondscoach Cor Pot kiest voor dezelfde spelers als donderdag tegen Duitsland (3-2). Dat betekent dat Marco van Ginkel op het middenveld opnieuw de voorkeur krijgt boven Jordy Clasie en Leroy Fer.

Georginio Wijnaldum, die tegen Duitsland uitviel met pijn aan de onderrug, is fit genoeg om te starten. De PSV'er vormt in het Teddy-stadion van Jeruzalem de voorhoede met Luuk de Jong en Ola John.

Bij Rusland, dat de eerste EK-wedstrijd met 1-0 verloor van Spanje, zijn Alan Dzagojev en Fedor Smolov nieuw in de basis. Beide A-internationals kwamen pas zaterdag aan in Israël, nadat ze een dag eerder met de nationale ploeg in de WK-kwalificatie tegen Portugal hadden gespeeld. Dzagojev bleef toen de hele wedstrijd op de bank, Smolov (ex-Feyenoord) viel in de slotfase in bij de Russen.

Halve finales

Bij winst is Jong Oranje bijna zeker van een plek in de halve finales. Als Duitsland dan later op de avond punten verspeelt tegen Spanje, is dat al definitief voor de ploeg van Pot. De aftrap in Jeruzalem is om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Opstelling: Zoet; Van Rhijn, De Vrij, Martins Indi en Blind; Van Ginkel, Maher en Strootman; Wijnaldum, De Jong en John.

Gerelateerde artikelen