VOETBAL23 nov '13 22:55

Milan niet langs tien man Genoa

Auteur: ANP Nieuws

MILAAN (ANP) - AC Milan heeft zichzelf zaterdag tekort gedaan door niet te winnen van Genoa.

EPA
EPA

De Milanezen kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1, terwijl Genoa ongeveer een uur met een man minder speelde na een rode kaart voor Thomas Manfredini.

De eindstand stond na 8 minuten al op het scorebord. De Braziliaan Kaká schoot Milan snel op voorsprong, waarbij vooral zijn aanname bijzonder fraai was. Vlak daarna bracht oud-Milanspeler Albert Gilardino de stand echter weer in evenwicht, uit een strafschop. Milan staat daardoor op de teleurstellende 11e plaats in de Serie A. Genoa is zevende.

Na ruim een half uur spelen kreeg Mario Balotelli, na de overtreding van Manfredini die hem rood kostte, de mogelijkheid om Milan weer op voorsprong te brengen vanaf 11 meter. De markante spits miste de makkelijk gegeven strafschop echter. Urby Emanuelson en Nigel de Jong speelden het hele duel voor de thuisploeg, die nog wel verwoed bleef zoeken naar de winst, maar ondanks de vele kansen niet meer wist te scoren.

Napoli verzuimde druk te houden op koploper AS Roma en nummer 2 Juventus. Thuis verloor de ploeg met invaller Dries Mertens met 0-1 van Parma door een doelpunt van Antonio Cassano in de slotfase. Napoli blijft daardoor derde op de ranglijst, maar kan zondag voorbij worden gegaan door Internazionale. Parma handhaaft zich in de middenmoot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen