VOETBAL7 nov '13 21:02

Maher breekt de ban voor PSV

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft donderdag een grote stap gezet richting een plek in de volgende ronde van de Europa League.

ANP
ANP

Voor eigen publiek boekte de ploeg van trainer Phillip Cocu tegen Dinamo Zagreb de eerste zege in een maand tijd: 2-0. Adam Maher hielp PSV over het dode punt met zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst.

PSV had die overwinning ook hard nodig. Het elftal van Cocu stapte een maand geleden, op 6 oktober tegen RKC Waalwijk, voor het laatst als winnaar van het veld. Daarna volgden drie nederlagen en twee remises, onder meer op bezoek in Zagreb (0-0). Omdat zowel in de eredivisie als in de Europa League de concurrentie ook punten verspeelde, had die slechte reeks geen grote sportieve consequenties, al kwam de bekeruitschakeling door Roda JC wel hard aan. Toch erkende Cocu in de aanloop naar het duel met Dinamo Zagreb dat zijn ploeg smachtte naar een zege.

Uitgerekend Adam Maher brak donderdag de ban, niet alleen voor PSV maar vooral ook voor zichzelf. De grootste zomeraankoop maakte tegen de Kroatische kampioen dan eindelijk zijn eerste treffer in het rood-wit van PSV. Maher tikte in de 29e minuut een voorzet van Luciano Narsingh achter doelman Oliver Zelenika, nadat hij zelf de aanval had opgezet (1-0). Met dat doelpunt viel waarschijnlijk een zware last van de ranke schouders van de middenvelder, die in zijn eerste maanden nog nauwelijks indruk had kunnen maken.

Leuke dingen

Het elftal van Cocu liet in het matig gevulde Philips Stadion, waar hooguit 10.000 toeschouwers zaten, af en toe leuke dingen zien. De openingstreffer van Maher viel in een fase waarin PSV een handvol kansen creëerde. Jürgen Locadia, die voor de tweede keer op rij in de spits de voorkeur kreeg boven Tim Matavz, schoot in de handen van Zelenika na een vlotte aanval via Maher en Ola Toivonen. De Kroatische keeper redde ook bij pogingen van Memphis Depay en Toivonen.

Hoewel PSV weinig te duchten had van Dinamo Zagreb, was de kampioen van Kroatië met schoten van afstand soms toch gevaarlijk. Toivonen zorgde na bijna een uur spelen voor opluchting in Eindhoven. De Zweed besliste de wedstrijd met de 2-0, de assist kwam weer van Narsingh na een steekbal van Maher.

Gerelateerde artikelen