VOETBAL9 nov '13 20:41

Go Ahead Eagles overvleugelt Roda JC

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - Go Ahead Eagles heeft zaterdag een einde gemaakt aan de sterke reeks van Roda JC.

Xander Houtkoop, Jarchinio Antonia en Erik Falkenburg van Go Ahead Eagles juichen na de 1-3 tegen Roda JC. ANP PRO SHOTS
Xander Houtkoop, Jarchinio Antonia en Erik Falkenburg van Go Ahead Eagles juichen na de 1-3 tegen Roda JC. ANP PRO SHOTS

Het elftal van trainer Foeke Booy zegevierde in Kerkrade dankzij de uitblinkende vleugelspitsen Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop met overtuigende cijfers: 1-4. De Eagles naderden Roda JC, die de laatste zes duels ongeslagen waren gebleven, daardoor op de ranglijst tot op 1 punt.

De bezoekers uit Deventer beleefden een droomstart in Kerkrade. Na 10 minuten stond Go Ahead Eagles al met 2-0 voor, door twee treffers in amper een minuut tijd van Antonia. De snelle rechtsbuiten opende de score in de 9e minuut door de bal met links prachtig over doelman Filip Kurto te schieten. Een minuut later klopte Antonia de Poolse doelman opnieuw, dit keer met een kopbal op aangeven van Houtkoop.

Go Ahead presenteerde zich in het Parkstad Limburg-stadion wederom als een goed voetballende ploeg, die makkelijk tot scoren komt. De ploeg van Booy krijgt de doelpunten echter ook makkelijk tegen. In de voorgaande vier wedstrijden, het gestaakte 'regenduel' van vorige week tegen Heracles Almelo niet meegerekend, incasseerde doelman Eloy Room liefst 16 doelpunten. Dat heeft niet alleen te maken met de onervarenheid van de promovendus, maar vooral ook met de aanvallende en daarmee risicovolle speelstijl die de trainer hanteert.

Terugknokken

Toen Roda JC eenmaal bekomen was van de schrik, knokte de thuisclub zich terug in de wedstrijd. Mitchell Donald verkleinde de achterstand na een half uur spelen, door op aangeven van Henk Dijkhuizen bij de eerste paal attent in te koppen (1-2). Met die aansluitingstreffer en spits Frank Demouge als vroege invaller voor verdediger Bart Biemans wilde Roda JC op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel al 5 minuten later aan de andere kant.

Het voorbereidende werk kwam dit keer van Antonia, die bij de tweede paal zijn maatje Houtkoop vond. De linkerspits schoof de bal door de benen van Kurto in het doel: 1-3. In de tweede helft kwam de vierde zege van Go Ahead Eagles dit seizoen niet meer in gevaar. Zeker niet nadat verdediger Ard van Peppen van Roda JC in de 48e minuut met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd door scheidsrechter Eric Braamhaar en Erik Falkenburg er 1-4 van had gemaakt.

Gerelateerde artikelen