VOETBAL1 jun '13 21:49Aangepast op 1 jun '13 22:29

Jong Oranje blijft schadevrij in Haifa

Auteur: ANP Nieuws

HAIFA (ANP) - Jong Oranje is de eerste trainingsweek in Israël schadevrij doorgekomen.

ANP
ANP

Bondscoach Cor Pot liet zijn selectie zaterdagavond in Haifa diverse partijtjes van 11 tegen 11 spelen. Pot probeerde daarin diverse opstellingen uit, maar hij begon de training met zijn te verwachten basisteam voor de eerste EK-wedstrijd op 6 juni tegen Duitsland.

De achterste linie voor doelman Jeroen Zoet staat al vast. Ricardo van Rhijn, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind zijn verzekerd van een basisplaats. Op het middenveld krijgt aanvoerder Kevin Strootman gezelschap van Jordy Clasie en Adam Maher. Spits Luuk de Jong wordt voorin geflankeerd door Georginio Wijnaldum (rechts) en Ola John (links). Alle 23 spelers zijn tijdens de trainingsweek in het snikhete Haifa blessurevrij gebleven.

De spelers van Jong Oranje hebben zondag een vrije dag. Ze mogen zichzelf in Haifa vermaken, al worden de maaltijden wel gezamenlijk genuttigd. Het beloftenteam van Pot traint maandagochtend nog één keer achter gesloten deuren en reist daarna per bus naar het basiskamp in Tel Aviv. De eerste training op het complex van Maccabi Tel Aviv staat voor dinsdagavond op het programma. Een dag later traint Jong Oranje in het HaMoshava-stadion van Petach Tikva, nabij Tel Aviv, waarin donderdag de wedstrijd tegen Duitsland wordt gespeeld. Daarna neemt de ploeg van Pot het nog op tegen Rusland (9 juni) en Spanje (12 juni).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen