VOETBAL27 okt '13 15:17Aangepast op 27 okt '13 15:52

Tyton bij bewustzijn

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - PSV-doelman Przemyslaw Tyton was volledig bij bewustzijn toen hij in de slotfase van het duel bij Roda JC per ambulance van het veld werd gehaald en naar het ziekenhuis werd vervoerd.

ANP
ANP

Dat heeft een woordvoerder van de Eindhovense club laten weten.

De Pool viel met zijn hoofd op een stang in het doel en knalde met zijn heup tegen de paal. Hij verloor daarop heel even zijn bewustzijn. ,,Maar hij kwam snel bij en reageerde heel alert op vragen'', aldus de woordvoerder. De medische staf beschouwt dat als een positief signaal.

Na het eerste onderzoek meldde de medische staf van PSV dat het naar omstandigheden goed gaat met Tyton. ,,Hij is helder en krijgt nader onderzoek in ziekenhuis.''

Risico

Dat Tyton uitgebreid en langdurig op het veld werd behandeld, was mede om elk risico te vermijden. In september 2011 liep hij bij een duel met Ajax al eens een zware nekblessure op, waardoor hij uiteindelijk maanden langs de kant stond. Het lijkt uitgesloten dat Tyton over enkele dagen opnieuw tegen Roda speelt, dan voor de beker. Ook de eerste doelman van PSV, Jeroen Zoet, is geblesseerd. ,,We gaan kijken hoe we dit moeten oplossen'', zei trainer Phillip Cocu.

Ook Cocu was na de eerste diagnose licht optimistisch. ,,Dit is heel naar, vooral omdat Tyton het al eens eerder heeft meegemaakt. Laten we hopen dat het meevalt en de schade tot een hersenschudding beperkt blijft.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen