VOETBAL4 aug '13 16:48

Vitesse zonder moeite langs Heracles Almelo

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een simpele 3-1-overwinning geboekt op Heracles Almelo.

ANP
ANP

Het duel in het mager bezette Gelredome (13.000 toeschouwers) was vooral beladen voor Peter Bosz. De nieuwe trainer van Vitesse moest het opnemen tegen zijn oude werkgever Heracles.

De thuisploeg rekende al in de eerste helft af met de zwakke tegenstander. Nadat aanvoerder Guram Kashia na bijna een kwartier in vrijstaande positie in de handen van doelman Remko Pasveer kopte, was het 10 minuten later wel raak. Nieuweling Kelvin Leerdam, overgekomen van Feyenoord, maakte zijn eerste competitiedoelpunt in Arnhemse dienst.

Nog geen 5 minuten later verdubbelde Marcus Pedersen met een prachtige kopbal de marge. Bij Vitesse was Pedersen in de spits de stand in van Jonathan Reis. De Braziliaan raakte kort voor de wedstrijd tijdens de warming-up geblesseerd.

Dubbele wissel

Vitesse verzuimde in het resterende gedeelte van de eerste helft verder uit te lopen. Vooral Renato Ibarra was te veel uit op eigen succes. Heracles kwam aanvallend nauwelijks aan tegenstoten toe. Verder dan een mogelijkheid van Bryan Linssen kwam de ploeg uit Almelo niet.

Na de rust probeerde Jan de Jonge, de opvolger van Bosz bij Heracles, met een dubbele wissel meer venijn binnen zijn ploeg te brengen. Hij bracht Matthew Amoah en Lerin Duarte binnen de lijnen. Het gaf Heracles inderdaad een offensieve impuls. Amoah was zelfs dicht bij een aansluitingstreffer, maar doelman Piet Velthuizen redde. Even later deed de goalie dat ook bij een uitbraak van Linssen

Amoah

Vitesse bleef overigens de betere ploeg. Ibarra onderstreepte dat met het derde Arnhemse doelpunt. De schade voor Heracles bleef daarmee beperkt, want Giorgi Chanturia, Pedersen, Kashia, Leerdam en invaller Mike Havenaar verzuimden in kansrijke positie te scoren.

Kort voor het einde scoorde invaller Amoah zelfs nog tegen. Hij strafte een verkeerde terugspeelbal van Leerdam af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen