VOETBAL8 nov '13 15:49Aangepast op 8 nov '13 17:12

Brood verwacht open duel met Eagles

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - Met twee overwinningen op PSV en de late gelijkmaker tegen FC Groningen heeft Roda JC een goede serie wedstrijden achter de rug.

ANP
ANP

Tegen de fel strijdende promovendus Go Ahead Eagles zal het zaterdag evenwel weer een gevecht om de punten worden. ,,Aangezien Go Ahead zich niet verschuilt, kan het een aantrekkelijke en open wedstrijd worden'', denkt coach Ruud Brood.

De trainer denkt dat zijn ploeg voor eigen publiek in het voordeel is door de aanvallende mogelijkheden. ,,Zeker met verschillende spitsen als Krisztián Németh en Frank Demouge kunnen we qua speelstijl variëren. Dat zou wel eens de doorslag kunnen geven.'' Guy Ramos, Davy De Beule en Martijn Monteyne, allen geblesseerd, zullen in ieder geval niet spelen.

Go Ahead verzamelde 9 van de 13 punten dit seizoen in het eigen stadion. In uitwedstrijden staat de teller vooralsnog op één overwinning, één gelijkspel en vier nederlagen. ,,Het lijkt of we een uit-syndroom hebben, met name door de forse cijfers van Ajax- en NAC-uit. Ik vind dat beeld niet helemaal kloppen. Bij Utrecht, PSV en RKC hebben we goed voetbal laten zien'', aldus trainer Foeke Booy.

Daarnaast hoopt hij vooral de onbevangenheid uit de thuisduels mee te nemen naar Kerkrade, waar hij over een fitte selectie kan beschikken. ,,Ik heb er vertrouwen in dat onze ploeg daarin grote stappen maakt. We gaan daarom vol vertrouwen op zoek naar het goede resultaat.''

Gerelateerde artikelen