VOETBAL30 apr '16 11:12

FC Twente stuurt stukken naar KNVB

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft zaterdag de jaarrekening van 2014/2015 en de halfjaarcijfers van 2015/2016 opgestuurd naar de KNVB.

ANP
ANP

Daarmee heeft de club voldaan aan een deadline van 1 mei en kan in Enschede nog slechts gewacht worden op het oordeel van de licentiecommissie.

Die komt op 9 mei met een besluit over het lot van FC Twente, dat door financieel wanbeleid in grote problemen kwam. In december legde de licentiecommissie de eredivisionist een aantal sancties op en één daarvan was dat de licentie werd ingetrokken, tenzij de club alle aanbevelingen en eisen van de commissie zou opvolgen. Onder leiding van een interim-bestuur heeft de club er de afgelopen maanden alles aan gedaan om juist dat te doen.

De deadline om te voldoen aan alle eisen lag op 1 mei. Daarin lijken grote stappen gezet. Er is een akkoord met de schuldeisers, het oude bestuur is weg, de banden met bedrijven FCI en Doyen Sports zijn doorgesneden en er is een garantstelling van het bedrijfsleven. Dat laatste is nodig om aan te tonen dat er voldoende geld is bij de club om door te kunnen.

,,Er is de afgelopen tijd met man en macht gewerkt, letterlijk dag en nacht. De steun die FC Twente, in deze loodzware periode, uit vele hoeken heeft gekregen is echt geweldig. De regio is als een blok achter de club blijven staan. Het is nu aan KNVB-licentiecommissie om alles te wegen en uiteindelijk tot een oordeel te komen. We wachten dat oordeel af'', zei interim-directeur Onno Jacobs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen