VOETBAL23 nov '13 20:52

PSV op de valreep naast tien Friezen

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV glijdt steeds verder weg in de eredivisie.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Phillip Cocu kon zaterdag slechts op het nippertje voorkomen dat sc Heerenveen met tien man de overwinning pakte in het Philips Stadion (1-1). Florian Jozefzoon redde diep in blessuretijd nog een punt, maar dat nam niet weg dat PSV zichzelf voor schut zette. Voor de vijfde wedstrijd op rij kwam de ploeg uit Eindhoven niet tot winst, waardoor de achterstand op de bovenste clubs steeds groter dreigt te worden.

Het beeld van de wedstrijd werd bepaald door de rode kaart die scheidsrechter Serdar Gözübüyük al na 15 minuten trok voor Joey van den Berg. De aanvoerder van Heerenveen kwam aan de zijlijn, halverwege het veld, lomp en onnodig hard in op Adam Maher. Met tien man trokken de bezoekers uit Friesland zich vervolgens ver terug op eigen helft, hopend op een countertje via een van de snelle aanvallers.

Heerenveen had al voor de aftrap de eerste tegenvaller moeten incasseren. Topschutter Alfred Finnbogason, goed voor 14 doelpunten, was met een blessure teruggekeerd van de play-off om een WK-ticket tussen IJsland en Kroatië en kon niet spelen in Eindhoven. Trainer Marco van Basten deed daarom noodgedwongen een beroep op de 18-jarige Bilal Basacikoglu.

Balbezit

Met een man meer was het balbezit bijna steeds voor PSV, maar de ploeg van Cocu wist daar slechts bar weinig mee te doen. De tien van Heerenveen hielden daardoor eenvoudig stand in het morrende Philips Stadion. Alleen Memphis Depay liet bij de thuisclub af en toe was verrassende dingen zien. De international schoot de bal na een knappe solo in de handen van doelman Kristoffer Nordfeldt, die even later ook een schot van Ola Toivonen klemvast pakte.

Aan het begin van de tweede helft had Jürgen Locadia de Eindhovenaren op voorsprong moeten brengen, toen hij de bal na een vrije trap van Stijn Schaars plotseling voor zijn voeten kreeg. Op 5 meter van het doel ramde de spits echter hoog over. Het was misschien wel tekenend voor het gebrek aan vertrouwen bij de PSV'ers. Toen Yanic Wildschut de tien van Heerenveen in de slotfase op voorsprong schoot, was een blamage voor PSV nabij. Jozefzoon voorkwam echter verder gezichtsverlies.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen