VOETBAL6 dec '13 15:18

Roda hoopt op Fledderus en Demouge

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - Het is nog onzeker of Mark-Jan Fledderus en Frank Demouge zondag namens Roda JC in actie kunnen komen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Mark-Jan Fledderus (in het geel). ANP
Mark-Jan Fledderus (in het geel). ANP

Bij beide spelers wordt zaterdag tijdens de training gekeken of zij fit genoeg zijn.

Trainer Ruud Brood moet het in ieder geval zonder Anouar Kali stellen. De middenvelder zit een schorsing uit. Guy Ramos is nog steeds geblesseerd. De verdediger hoopt na de winterstop weer te kunnen aansluiten. Davy De Beule en Martijn Monteyne trainen alweer een tijdje na hun enkelblessures, maar zij komen tot aan de winterstop alleen nog uit voor het tweede elftal.

Trainer Jan de Jonge van Heracles moet het in Kerkrade zonder de geschorste Jason Davidson stellen. Ook Milano Koenders, Dario Vujicevic, Edwin Gyasi en Aleksei Kangaskolkka zijn er vanwege verschillende blessures niet bij. Thomas Bruns trainde vrijdag nog apart van de groep, maar De Jonge rekent erop dat de middenvelder gewoon inzetbaar is.

De coach vindt Roda fysiek sterk en goed in de omschakeling. ,,Daar moeten we ons goed tegen wapenen en proberen er onderuit te voetballen'', zei hij op de website van de club. ,,We moeten de ruimtes goed benutten. Heracles heeft in het verleden niet veel resultaat gehaald bij Roda JC. Het zou mooi zijn als we dat nu om kunnen draaien.''

Gerelateerde artikelen