VOETBAL8 dec '13 18:40

Scolari heeft liever Oranje dan Chili op WK

Auteur: ANP Nieuws

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari kijkt na de WK-loting van vrijdag al verder dan de groepsfase.

EPA
EPA

Scolari twijfelt er geen moment aan dat het gastland in poule A geen problemen zal hebben met Kroatië, Mexico en Kameroen. Als Brazilië bij de bovenste twee eindigt, treft het in de achtste finale een ploeg uit groep B met daarin Spanje, Nederland, Chili en Australië. Scolari speelt dan opvallend genoeg het liefst tegen één van de twee finalisten van het vorige WK in Zuid-Afrika.

,,Ik heb liever Spanje of Nederland dan Chili in de achtste finale'', zei Scolari op de Braziliaanse tv. ,,Chili heeft een zeer goed georganiseerd en intelligent team. Bovendien speelt het in een systeem dat ons niet zo ligt. Doe mij maar een Europees land.'' In Brazilië twijfelt bijna niemand er aan dat de 'Seleção' in eigen land voor de zesde keer wereldkampioen wordt. Scolari weet dat de druk op zijn ploeg enorm groot is. ,,Wij zijn de kampioen van de kampioenen. Dan is het logisch dat er veel van ons wordt verwacht.''

Gerelateerde artikelen