VOETBAL29 sep '13 14:36

Vitesse wint in blessuretijd bij NEC

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - In de competitie van de verrassende uitslagen heeft Vitesse zondag plotseling de beste papieren in handen gekregen.

ANP
ANP

De club met grote ambities uit Arnhem won zondagmiddag de beladen uitwedstrijd bij NEC: 2-3. Lucas Piazon tekende pas in blessuretijd voor de winnende treffer. Vitesse verovert woensdag de koppositie als het de inhaalwedstrijd bij het laaggeklasseerde ADO Den Haag winnend afsluit.

Het elftal van trainer Peter Bosz was de betere ploeg in het sfeervolle Goffert-stadion. Vitesse slaagde er echter niet in om het krachtsverschil in voldoende doelpunten uit te drukken. Zo had NEC tot het laatste fluitsignaal uitzicht op een resultaat.

Vitesse kwam na 11 minuten op voorsprong door alweer de vierde competitietreffer van Kelvin Leerdam (0-1). De bezoekers uit Arnhem domineerden, maar zagen de thuisclub zich toch terug in de wedstrijd knokken. Jakob Jantscher had na 32 minuten nog pech dat de bal via beide palen weer terug in het veld rolde. Nog geen minuutje later mocht de thuisclub alsnog juichen. Doelman Piet Velthuizen keerde eerst nog een inzet van Navarone Foor, maar was kansloos op de rebound van Christoph Hemlein (1-1).

Weer op achterstand

NEC mocht zich aanrekenen dat het nog voor rust wederom op achterstand kwam. Velthuizen bereikte met een lange uittrap Mike Havenaar, die tot zijn eigen verbazing zomaar richting het doel van de thuisclub kon dribbelen. De spits wilde net uithalen toen hij door Pavel Cmovs in de rug werd gelopen. Scheidsrechter Pol van Boekel twijfelde geen moment en floot voor een strafschop, die door Theo Janssen werd benut (1-2).

Ook in de tweede helft verloor Vitesse zelden de controle over de wedstrijd. Havenaar miste twee uitgelezen mogelijkheden op de 1-3 voordat hij wel scoorde. De glaszuivere treffer werd echter afgekeurd omdat scheidsrechter Pol van Boekel tot zijn eigen spijt al voor een overtreding had gefloten. Het foutje van de arbiter leek grote gevolgen te krijgen toen invaller Michael Higdon in de 85e minuut voor 2-2 zorgde. Vitesse bleek echter nog in staat tot een slotoffensief. Davy Pröpper en Gaël Kakuta raakten eerst nog de lat voordat Piazon wel doel trof.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen