VOETBAL4 aug '13 14:34

SC Cambuur en NAC beginnen met remise

Auteur: ANP Nieuws

LEEUWARDEN (ANP) - SC Cambuur en NAC Breda zijn het nieuwe seizoen in de eredivisie beiden met een punt begonnen.

Elson Hooi (L) van NAC Breda in duel met Lucas Bijker van Cambuur. ANP
Elson Hooi (L) van NAC Breda in duel met Lucas Bijker van Cambuur. ANP

In Leeuwarden eindigde het meer spannende dan kwalitatief goede duel tussen de kampioen van de Jupiler League en de nummer 13 van vorig seizoen in 0-0.

Duidelijk was het in de eerste helft dat Cambuur niet goed wist wat er van NAC verwacht mocht worden. De gasten lieten het initiatief aan de Leeuwarders, die daar niet altijd raad mee wisten. Lange halen naar voren waren het gevolg, zonder dat dat kansen opleverde. De eerste serieuze poging kwam op naam van de gasten toen Elson Hooi na een kwartier met een voorzet het hoofd van Alex Schalk bereikte, maar de publiekslieveling kopte op de lat. De rebound werd vervolgens hoog overgeschoten door nieuweling Joey Suk.

Verder dan de kopkans voor Schalk kwam NAC niet in het eerste bedrijf en ook Cambuur kreeg weinig zicht op een openingstreffer. De Deense vleugelaanvaller Oliver Feldballe werd in de rust vervangen door Ajax-huurling Jody Lukoki. De thuisploeg profiteerde niet meteen van de komst van de snelle aanvaller. De eerste grote kans van de tweede helft was voor NAC in de persoon van Hooi. Lucas Bijker hielp amateuristisch de buitenspelval om zeep, waardoor Hooi vrij kon doorlopen richting doelman Leonard Nienhuis. Die bleef echter goed opletten en wist de bal voor de voeten van de aanvaller weg te tikken.

Meer strijd

De promovendus besefte dat er meer strijd aan de dag moest worden gelegd en kwam beter in de wedstrijd. Na een uur kreeg Martijn Barto op aangeven van Oebele Schokker een goede kans op de 1-0, maar zijn schotje eindigde naast het doel van Jelle ten Rouwelaar. NAC-coach Nebojsa Gudelj greep in en bracht Anthony Lurling in de ploeg voor Suk. Nog geen minuut later lag de 1-0 er dan toch bijna in, toen een mislukte voorzet van Schokker net voorbij het NAC-doel zeilde.

Cambuur drong aan en trainer Dwight Lodeweges wisselde middenvelder en aanvoerder Mart Dijkstra, die kramp had, voor spits Michiel Hemmen met nog een kwart wedstrijd te gaan. Veel kansen creëerde de ploeg echter niet. NAC beperkte zich tot verdedigen en deed dat vrijwel foutloos, mede daardoor bleef het 0-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen