VOETBAL4 okt '13 13:35

Wedstrijd tussen ADO en Heerenveen afgelast

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen van zaterdag is afgelast.

ANP
ANP

Dat deelde de KNVB vrijdag mee. Uit diverse keuringen van de bond blijkt dat het speelveld in het Kyocera Stadion niet voldoet aan de gestelde voorwaarden. Het veld is niet egaal en de veiligheid van de spelers en officials kan niet worden gegarandeerd.

Afgelopen woensdag werd in Den Haag de inhaalwedstrijd tussen ADO en Vitesse gespeeld (2-1 voor ADO). Ook toen lag het veld er al erbarmelijk bij, maar werd het duel toch gespeeld. Dat leidde tot veel kritiek van trainers en spelers van beide clubs. De KNVB stelde naar aanleiding daarvan donderdag een onderzoek in.

Uit dat onderzoek bleek vrijdag dat het veld niet speelklaar gemaakt kon worden voor zaterdagavond. De KNVB heeft ADO aangegeven structurele maatregelen te treffen om verdere vertraging van de competitie te voorkomen. Ook wordt de afgelasting voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal die gaat kijken of ADO kan worden bestraft. De eerdere afgelasting van ADO Den Haag - Vitesse wordt ook nog door de aanklager onderzocht.

Wanneer het duel tussen ADO en Heerenveen moet worden ingehaald is nog niet duidelijk. De KNVB maakt de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen