VOETBAL8 dec '13 18:48

Vitesse blijft eredivisie aanvoeren

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Vitesse blijft de eredivisie voorlopig aanvoeren.

ANP
ANP

De club uit Arnhem verdedigde de koppositie met een duidelijke zege bij PSV (2-6). De verrassend hoge uitslag was enigszins geflatteerd. Drie treffers van de koploper vielen in de laatste 5 minuten van de wedstrijd.

Vitesse vergrootte de problemen van het kwakkelende elftal van trainer Phillip Cocu, dat slechts 2 punten uit de laatste zeven duels haalde. De oud-international blijft voorlopig strijdbaar en ziet voldoende aanknopingspunten voor de nabije toekomst. ,,Ik ga de handdoek niet gooien'', zei Cocu. Davy Pröpper scoorde tweemaal voor Vitesse. Mike Havenaar, Lucas Piazon, Patrick van Aanholt en Kelvin Leerdam troffen eveneens doel voor de club uit de hoofdstad van Gelderland.

De voornaamste concurrenten van Vitesse in de titelrace wonnen eveneens. Ajax kende weinig problemen met NAC Breda, vooral dankzij drie doelpunten van Davy Klaassen (4-0). FC Twente won bij AZ door twee treffers van Youness Mokhtar, die het duel in blessuretijd besliste (1-2). Feyenoord won bij sc Heerenveen (1-2), met dank aan twee doelpunten in de eerste 16 minuten van Jean-Paul Boëtius en Lex Immers.

Ajax

Ajax volgt Vitesse op 2 punten. FC Twente en Feyenoord hebben een achterstand van respectievelijk 3 en 6 punten. FC Groningen, de nummer 5 van de eredivisie, verloor de aansluiting met de bovenste vier ploegen door een thuisnederlaag tegen ADO Den Haag. Het was het eerste verlies na zeven competitiewedstrijden voor het elftal van trainer Erwin van de Looi. ADO Den Haag vergrootte de voorsprong op hekkensluiter NEC tot 5 punten.

Ook Heracles Almelo mag weer voorzichtig naar boven kijken na de uitzege op Roda JC (1-3). Invaller Oussama Tannane tekende voor de 1-2 en 1-3. Zowel Heracles als Roda JC heeft 6 punten meer dan NEC. Het duel tussen RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden leverde geen winnaar op (2-2). Beide ploegen liepen ook weer een puntje weg bij NEC. Cambuur heeft nu 4 punten meer dan de club uit Nijmegen, RKC 2. FC Utrecht won vrijdag al van NEC (2-0).

Gerelateerde artikelen