VOETBAL8 dec '13 20:26

Casillas begrijpt niets van WK-loting

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Iker Casillas begrijpt niets van de WK-loting.

EPA
EPA

De Spaanse doelman begint het toernooi in Brazilië op 13 juni met een groepswedstrijd tegen het Nederlands elftal en dat betekent een herhaling van de WK-finale van 2010. ,,Het is niet mijn taak om te beslissen wie tegen wie speelt en wat het beste land is, maar ik snap de opzet van die loting niet. Nu spelen we meteen tegen de nummer 2 van het vorige WK, dat is best raar'', zei Casillas zondag op een persconferentie van zijn club Real Madrid.

Hoewel Oranje in 2010 de finale haalde en in de WK-kwalificatie ongeslagen bleef, kreeg de vicewereldkampioen niet de status van groepshoofd bij de loting omdat de ploeg van Louis van Gaal in oktober op de wereldranglijst niet bij de beste acht landen stond. ,,De cijfertjes die gebruikt worden, zijn moeilijk te begrijpen. Maar goed, de FIFA bepaalt hoe de groepen er uit komen te zien, onze taak is om wedstrijden te winnen op het WK'', aldus Casillas.

De Spaanse keeper zag in het schema dat de laatste twee groepswedstrijden in poule B, op 23 juni, enkele uren eerder worden gespeeld dan die in groep A. Opvallend, aangezien de landen in groep A (waaronder gastland Brazilië) daardoor al voor de aftrap weten welke tegenstander ze eventueel kunnen treffen in de achtste finale. ,,Tsja, ieder land speelt wanneer het aan de beurt is'', zo hield Casillas zich daarover op de vlakte. ,,Zoals ik al zei, wij nemen die beslissingen niet.''

Gerelateerde artikelen