VOETBAL21 dec '13 21:45Aangepast op 21 dec '13 22:53

Heracles breekt zegereeks Vitesse af

Auteur: ANP Nieuws

ALMELO (ANP) - Na zes competitiezeges op rij heeft koploper Vitesse zaterdag weer eens punten laten liggen.

ANP
ANP

In het eigen stadion was Heracles Almelo met 2-2 nog lief voor de Arnhemse ploeg, waardoor nog niet zeker is wie als koploper de winterstop ingaat. Nummer 2 Ajax kan Vitesse zondag met een zege bij Roda JC op basis van doelsaldo nog passeren.

Vitesse sloot het kalenderjaar door het gelijkspel in Almelo enigszins in mineur af. Vooralsnog was de bekernederlaag bij Roda (3-1), eerder deze week, het enige smetje op 2 verder perfecte slotmaanden van 2013. De ambitieuze club was sinds de zege bij Ajax (0-1) begin november ongenaakbaar in de eredivisie. Door de bekeruitschakeling weet Vitesse wel dat het zich in het nieuwe jaar op nog slechts één doel hoeft te richten: het eerste landskampioenschap op het hoogste niveau in de clubgeschiedenis.

De Arnhemse ploeg gaf nochtans in de beginfase blijk weinig last te hebben van de nederlaag in Kerkrade. Bij de eerste kans was het meteen raak voor de ploeg van trainer Peter Bosz, die met Patrick van Aanholt weer eens een scorende verdediger mocht feliciteren. Na een carambole met scheidsrechter Pieter Vink heroverde Vitesse razendsnel de bal op de thuisploeg, die naliet Van Aanholt aan te pakken en op achterstand kwam door diens fraaie uithaal in de rechterhoek.

Machteloze openingsfase

Heracles, in de openingsfase machteloos, kwam in de wedstrijd doordat Vitesse steeds lichtzinniger ging spelen. Het leidde tot kansen voor Bryan Linssen en Jeroen Veldmate, wiens inzet uit een hoekschop wat gelukkig werd gekeerd door doelman Piet Velthuizen. Juist toen Heracles het initiatief had, gaf de defensie weer een doelpunt weg. Lucas Piazón kon volkomen vrij uithalen en zijn 11e treffer van het seizoen maken.

Direct na rust profiteerde Heracles wel van lankmoedig optreden in de Arnhemse defensie. Mikhail Rosheuvel zette goed voor, waarna Linssen van dichtbij afrondde. Het wakkerde de aanvalsdrang van de thuisploeg verder aan. Het duurde echter even eer de verdiende gelijkmaker viel. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Linssen, die na een slim uitgespeelde hoekschop scoorde, te midden van enkele 'slapende' Arnhemse verdedigers. Met een punt mocht Vitesse zich nog gelukkig prijzen, gezien de grote kansen die Heracles in de slotfase onbenut liet.

Gerelateerde artikelen