VOETBAL10 nov '13 20:04Aangepast op 10 nov '13 22:47

Anderlecht moeizaam langs 10 man Genk

Auteur: ANP Nieuws

GENK (ANP) - Racing Genk heeft zondag verzuimd de koppositie in de Belgische eerste klasse te pakken.

Archiefbeeld van Mario Been. ANP
Archiefbeeld van Mario Been. ANP

Genk had een zege nodig tegen Anderlecht, maar verloor voor eigen publiek met 1-0. De formatie van trainer Mario Been speelde al vanaf de 9e minuut met tien man, doordat Kara Mbodji een rode kaart had gekregen.

Het duurde echter lang voor Anderlecht dat numeriek overtal kon uitbuiten. Pas in de 78e minuut bezorgde Chancel Mbemba de ploeg van trainer John van den Brom met een rake kopbal de voorsprong (0-1) en de overwinning.

Bij Van den Brom overheerste na afloop de opluchting. ,,Als je ziet waar we vandaan komen en waar we nu staan, dan verdienen we een groot compliment", zei de coach tegen Sporza. ,,Ik ben blij dat we winnen. We doen nu weer volop mee om de topposities.''

Mbodji

Zijn collega Been baalde vooral van de rode kaart van Mbodji, die zijn tegenstander met twee benen vooruit torpedeerde. ,,Dit hoort niet thuis in het voetbal. Hij raakt de bal, maar deze tackle kan niet door de beugel'', zei de oud-coach van Feyenoord. ,,Toch moet ik mijn ploeg feliciteren. Anderlecht was amper dreigend en zelf waren we af en toe gevaarlijk. Maar je kunt na de wedstrijd uiteraard niet tevreden zijn.''

Anderlecht stijgt door de overwinning naar de vierde plek in de competitie op slechts 3 punten van koploper Standard Luik. Die ploeg speelde eerder op zondag gelijk tegen Club Brugge (0-0).

Zulte Waregem is na een thuisoverwinning op Waasland Beveren (2-0) derde in de stand. De ploeg ontdeed zich echter pas in de tweede helft van de nummer 15, waar Bob Peeters als trainer debuteerde. De oud-spits van Vitesse zag Siebe Blondelle in de 70e minuut van het veld gestuurd worden. Habib Habibou miste vervolgens de toegekende strafschop, maar was in de rebound wel trefzeker. Raphael Caceres maakte er vervolgens nog 2-0 van.

Gerelateerde artikelen