VOETBAL1 mei '16 16:34

Excelsior houdt PEC op gelijkspel

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Voor Excelsior en PEC Zwolle staat in de laatste speelronde van het seizoen nog alles op het spel.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

Beide ploegen speelden zondag met 2-2 gelijk, waardoor PEC nog niet zeker is van de play-offs om Europees voetbal en Excelsior nog volop moet strijden om de veilige vijftiende plaats.

De gasten schoten het best uit de startblokken, want Lars Veldwijk zette PEC na een kwartier op voorsprong. De spits draaide met zijn sterke lijf goed weg bij directe tegenstander Henrico Drost en schoot de bal in de verre hoek: 0-1.

Excelsior ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en die zat er zeven minuten later al bijna in. Het schot van Adil Auassar belandde echter op de paal. Aan de overkant stond de lat de 2-0 van PEC in de weg. Verdediger Sander Fischer kopte bijna in zijn eigen doel.

Na rust ging Excelsior opnieuw vol op jacht naar de gelijkmaker en daar werden de Kralingers na een uur voor beloond. Clubtopscorer Tom van Weert gaf uiteindelijk het laatste zetje, nadat de bal verschillende keren werd weggehaald.

Lang kon Excelsior niet van die gelijkmaker genieten, want al snel schoot Queensy Menig PEC weer op voorsprong. De vleugelspits knalde hard en fraai raak, nadat Veldwijk de bal knap had teruggekopt. Ook die voorsprong hield geen stand, want tien minuten voor tijd kopte verdediger Daan Bovenberg de verdiende gelijkmaker binnen: 2-2. Beide ploegen kregen in het slot nog kansen op de winnende treffer, maar die bleef uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen