VOETBAL1 mei '16 16:36

AZ dicht bij Europa League

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft zondag een grote stap gezet naar de vierde plaats in de eredivisie en daarmee directe plaatsing voor de Europa League.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

De Alkmaarders wonnen met 4-1 van De Graafschap en hebben in de laatste speelronde volgende week genoeg aan een punt. De Graafschap is door de nederlaag veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

De Graafschap probeerde de veilige vijftiende plaats nog te bereiken en deed dat in het begin met verve. Al na zeven minuten kwamen de Doetinchemmers via Mark Diemers op voorsprong. AZ was echter snel weer bij de les en kreeg na een klein kwartier een strafschop nadat Ridgeciano Haps was neergelegd. Vincent Janssen legde aan en schoot via binnenkant paal ternauwernood raak. Haps zorgde even later zelf voor de 2-1 na een een-tweetje met Joris van Overeem. Dat het verzet van De Graafschap daarna gebroken was, bleek wel uit de enorme vrijheid die Alireza Jahanbakhsh vlak voor rust kreeg om de 3-1 te maken.

In de tweede helft gaf Jahanbakhsh invaller Celso Ortiz de kans de wedstrijd te beslissen, maar de Paraguayaan schoot naast. Daarna waren er kansen voor De Graafschap om wat terug te doen. Nathaniel Will kopte raak, maar stond buitenspel en even later had Vincent Vermeij een enorme kans die door AZ-goalie Sergio Rochet werd gered. Daarna zette AZ weer aan en tekende Van Overeem voor de 4-1. In de slotfase ging AZ nog op jacht naar de vijfde treffer, maar De Graafschap hield in de slotfase stand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen