VOETBAL1 mei '16 16:38

Groningen wint derby in Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - FC Groningen houdt uitzicht op de play-offs voor Europees voetbal.

ANP
ANP

Op bezoek in Heerenveen verpestten de Groningers de laatste wedstrijd van Foppe de Haan in het Abe Lenstra Stadion, door met 2-1 te winnen.

Heerenveen-spits Mitchell te Vrede kreeg in de eerste helft meerdere grote kansen, maar miste jammerlijk. Sam Larsson opende de score wel na nog geen twintig minuten spelen. De Zweed in Friese dienst mocht zomaar middendoor lopen en legde de bal beheerst in de de rechterhoek. Lang kon Heerenveen de voorsprong echter niet koesteren. FC Groningen zocht direct de aanval en vond al vlot de goal. Oussama Idrissi pikte de bal na een mislukte aanval op en schoot beheerst in de verre hoek. De man die Heerenveen uitriep tot 'man van het seizoen’, Erwin Mulder, was kansloos.

Na rust bleven de aanvallende impulsen van Heerenveen grotendeels uit en was Groningen beter. Dat resulteerde al snel in de 2-1-voorsprong. Albert Rusnák schoot vanaf de rand van het strafschopgebied over de grond binnen en zag kort daarna Idrissi de opgelegde kans op de 3-1 missen.

Groningen profiteerde optimaal van de resultaten op de andere velden, zoals bij Vitesse - FC Utrecht en NEC - Roda JC. Daardoor sprong het team van de tiende naar de achtste plaats, precies genoeg voor een vervolg van het seizoen. In de slotronde kunnen Vitesse en NEC echter nog langszij komen. Voor sc Heerenveen staat in de laatste wedstrijd niets meer op het spel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen