VOETBAL1 mei '16 17:27

De Boer blij met brede selectie

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Frank de Boer besloot zondag na de zege van Ajax op FC Twente (4-0) voor de verandering eens niet één speler als man van de wedstrijd te kiezen.

ANP
ANP

,,Ik vond het wel passend om de hele ploeg de credits te geven'', zei De Boer.

Als Ajax volgende week zondag de vijfde titel in zes jaar verovert, dan doet het dat meer dan de laatste jaren met achttien of misschien nog wel meer spelers. Tegen FC Twente maakte A-junior Vaclav Cerny de openingstreffer. Mike van der Hoorn, lang veroordeeld tot de bank, zorgde voor de bevrijdende 2-0. Wisselspeler Viktor Fischer tekende voor 3-0 en Thulani Serero, vaak niet eens bij de selectie, was misschien wel de beste speler van de thuisploeg.

,,Je ziet maar weer hoe belangrijk het is om een brede selectie te hebben'', zei De Boer. ,,Dat is prettige luxe. Want Viergever deed het ook weer geweldig en gelukkig zijn Riedewald en Tete terug. Ik ben heel blij met deze groep. Ze hebben ook nu weer laten zien dat ze dolgraag kampioen willen worden. En als ik dan toch iemand had moeten kiezen, dan vond ik Veltman ook wel goed.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen