VOETBAL2 mei '16 15:03

UEFA vergadert maar ontwijkt het p-woord

Auteur: ANP Nieuws

BOEDAPEST (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA komt vanaf maandag in Boedapest bijeen voor het jaarlijkse congres, maar over een nieuw te kiezen president als opvolger van de omstreden Michel Platini zal het in de Hongaarse hoofdstad niet gaan.

EPA
EPA

De bond blijft presidentloos in afwachting van de beroepszaak tegen de Franse oud-voetballer, die een schorsing van zes jaar boven het hoofd hangt vanwege het ontvangen van een illegale betaling door FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De uitspraak van sporttribunaal CAS wordt deze maand verwacht, enkele weken dus voor aanvang van het EK in Platini's Frankrijk.

Na de benoeming van Gianni Infantino als FIFA-voorzitter is Theodore Theodoridis de hoogstgeplaatste persoon bij de UEFA. Mocht de schorsing van Platini blijven staan, zal de UEFA alsnog een opvolger moeten kiezen. Michael van Praag is daarvoor ondanks zijn 68-jarige leeftijd één van de voornaamste kandidaten.

Het agendapunt dat deze week het meest in de belangstelling staat is de mogelijke toetreding van Kosovo, iets waar met name Servië fel tegen is. Kosovo verklaarde zich in 2008 onafhankelijk van Servië en wordt inmiddels door zo'n honderd landen erkend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen