VOETBAL2 mei '16 16:31

FIFA-congres moet zich over Gibraltar buigen

Auteur: ANP Nieuws

LAUSANNE (ANP) - Het FIFA-congres moet zich over een lidmaatschap van Gibraltar gaan buigen.

EPA
EPA

Dat heeft het internationaal sportarbitragehof CAS maandag bepaald nadat de voetbalbond van het Britse overzeese gebied beroep had aangetekend.

Het uitvoerend comité van de FIFA had eerder besloten dat Gibraltar niet voldeed aan de eisen om lid te worden van de wereldvoetbalbond en weigerde het lidmaatschap van het ministaatje aan het congres voor te leggen. Gibraltar is sinds 2013 wel lid van de UEFA. Ook daarvoor moest het land naar het CAS stappen.

Overigens kreeg de voetbalbond van Gibraltar (GFA) in de FIFA-zaak maar deels gelijk van het CAS. De bond had namelijk gevraagd om direct een lidmaatschap te krijgen. In plaats daarvan moet het FIFA-congres ,,alle noodzakelijke maatregelen nemen om de GFA volwaardig lid te laten worden van de FIFA, binnen de grenzen van de statuten''.

Spanje is fel gekant tegen toetreding van Gibraltar tot officiële organen. Het land vindt dat Gibraltar onderdeel van Spanje uit zou moeten maken. In EK-kwalificaties worden Gibraltar en Spanje daarom uit elkaar gehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen