VOETBAL2 mei '16 23:03

Het wonder van Leicester City is volbracht

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Het wonder van Leicester City is volbracht.

EPA
EPA

Chelsea zorgde er maandagavond voor dat het Engelse voetbalsprookje werkelijkheid werd. De ploeg van de scheidende coach Guus Hiddink hield runner-up Tottenham Hotspur in een verhitte derby op 2-2. Daarmee kwam de ultieme droom van heel voetbalminnend Leicester uit.

Leicester City moest zondag op bezoek bij Manchester United genoegen nemen met 1-1. Daardoor kon de stuntploeg van coach Claudio Ranieri de titel niet op eigen kracht vroegtijdig veiligstellen. Dankzij middenmoter Chelsea hoeven de fans van Leicester echter niet tot zaterdag, als Everton op bezoek komt, in onzekerheid te zitten. Dat duel in het King Power Stadium kan nu volledig in het teken staan van de festiviteiten rondom het winnen van de unieke landstitel.

Voor Ranieri kwam het puntenverlies van Tottenham op Stamford Bridge tamelijk onverwacht. De 64-jarige Italiaan koos maandag voor een bezoekje aan zijn 96-jarige moeder in Italië om een gezamenlijke lunch te nuttigen. Uitgerekend tijdens de Londense derby zou hij ongeveer terug naar huis vliegen. ,,Ik ben dus zo'n beetje de laatste man in Engeland die de uitslag te horen zal krijgen'', grapte Ranieri, die in zijn avontuurlijke trainersloopbaan nog nooit een landstitel op het hoogste niveau veroverde.

Kampioen

De Romeinse voetbalveteraan nam vanaf vorig jaar zomer een kleine, maar zeer gretige selectie over van collega Nigel Pearson, die moest vertrekken na onder meer enkele aanvaringen met de schatrijke Thaise clubeigenaar. Onder leiding van de ervaren Ranieri ontwikkelde het relatief bescheiden Leicester zich dit seizoen tot ieders verbazing razendsnel van degradatiekandidaat tot titelkandidaat, met dank aan excellerende spelers als clubtopscorer Jamie Vardy en smaakmaker Riyad Mahrez. De door vrijwel iedereen voorspelde inzinking bij de karaktervolle 'Foxes' bleef in de slotfase van het seizoen uit.

Leicester is kampioen, met een selectie die zich volgens de markante Ranieri het best laat omschrijven als een heerlijke pizza. ,,Met teamspirit. spelvreugde en een beetje geluk als ingrediënten. En de fans zijn de tomaten, want zonder tomaten geen pizza'', liet de rasechte Italiaan eerder dit seizoen met een stalen gezicht weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen