VOETBAL6 mei '16 14:43

De Boer denkt weer aan drie verdedigers

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Frank de Boer overweegt zondag het systeem van Ajax te wijzigen voor de mogelijke kampioenswedstrijd van zijn ploeg bij De Graafschap.

ANP
ANP

,,Zij spelen met slechts twee aanvallers'', weet hij. ,,We kunnen dus Dijks doorschuiven naar het middenveld maar ook gewoon met vier verdedigers gaan voetballen.''

De Boer bewaart geen goede herinneringen aan de laatste keer dat Ajax met drie verdedigers startte. Met dank aan twee late treffers ontsnapte zijn ploeg vorige maand tegen FC Utrecht aan een nederlaag (2-2). De Graafschap speelt zondag vooral voor de eer maar wil geen spelers sparen. ,,Zij willen ons feestje graag verstoren, maar dat moeten wij niet laten gebeuren'', zei De Boer.

Ajax verovert zondag normaal gesproken voor de 34e keer de landstitel als De Graafschap wordt verslagen. Het lijkt namelijk onwaarschijnlijk dat PSV in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle een verschil van zes treffers goedmaakt. De Boer heeft deze week bij zijn spelers benadrukt dat de titelstrijd nog helemaal open is. ,,Zolang het laatste fluitsignaal niet heeft geklonken en we nog geen drie punten hebben, hebben we nog niets'', herhaalde hij.

De Boer beschikt in de aanloop naar de laatste competitiewedstrijd over een fitte selectie. ,,Het is zwaarste is om nu jongens teleur te stellen. Want als je het globaal bekijkt, dan heeft iedereen wel een aandeel gehad.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen