BIN8 mei '16 16:28

PSV verovert landstitel dankzij misstap Ajax

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE/DOETINCHEM (ANP) - PSV heeft zondag op spectaculaire wijze de landstitel geprolongeerd.

ANP
ANP

De titelverdediger profiteerde tijdens de laatste speelronde van een onverwachte misstap van koploper Ajax. PSV zegevierde met 3-1 over PEC Zwolle, terwijl Ajax bij nummer zeventien De Graafschap niet verder kwam dan 1-1. Daardoor kon de Eindhovense club alsnog voor de 23e keer het landskampioenschap veroveren.

Beide titelkandidaten waren met evenveel punten aan de 34e speelronde begonnen. Ajax had een beter doelsaldo dan PSV (+60 tegen +54) en had dan ook aan een overwinning op de Vijverberg in Doetinchem normaal gesproken genoeg gehad voor het winnen van de 34e landstitel.

PSV leidde in Zwolle bij de rust al met 0-2 door treffers van Jürgen Locadia en Luuk de Jong. In de 66e minuut verkleinde Ouasim Bouy nog wel even de achterstand (1-2), maar een minuut later verdubbelde De Jong alweer de marge (1-3).

Ajax verzuimde in Doetinchem na de vlotte openingstreffer van Amin Younes verder weg te lopen van De Graafschap. Bryan Smeets gaf in de 55e minuut de enerverende titelrace een verrassende wending (1-1).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen