VOETBAL8 mei '16 18:37

Neemt De Boer na verloren seizoen afscheid?

Auteur: ANP Nieuws

DOETINCHEM (ANP) - Moederziel alleen in de spelersbus probeerde Frank de Boer zondag na het gelijke spel van Ajax bij De Graafschap (1-1) zijn teleurstelling over de gemiste landstitel van zijn ploeg te verwerken.

Terwijl zijn spelers nog onder de douche stonden of spraken met de media, hing hij minutenlang met zijn hoofd tegen een ruit van het voertuig.

Cameralieden en fotografen probeerden de eenzame trainer te vereeuwigen. Waren dit de laatste beelden van de oefenmeester in de eredivisie? De Boer gaf vrijdag al aan dat hij de leiding van zijn club komende week vertelt of hij zijn nog lopende contract wil uitdienen. Binnen enkele dagen zal daar dus duidelijkheid over komen.

Tussen winnen en verliezen loopt soms een flinterdun lijntje. Want wat was er gebeurd als Václav Cerny bij een voorsprong van 1-0 tegen De Graafschap wel een enorme kans had verzilverd? Dan was Ajax misschien wel kampioen geworden en het seizoen meer dan geslaagd geweest voor de club uit de hoofdstad.

Lege handen

Nu staat Ajax helemaal met lege handen. Gefaald in de voorronde van de Champions League en in de Europa League. Uitgeschakeld door Feyenoord in de KNVB-beker en dus ook geen 34e landstitel.

Met 82 punten word je vaak kampioen van Nederland, maar dus niet in het seizoen 2015/2016. Dus greep de trainer van Ajax voor de tweede keer op rij naast de titel, na vier geslaagde pogingen op rij. Het gelijke spel tegen De Graafschap heeft geen invloed op de toekomst van de De Boer als trainer. De oefenmeester vertelde namelijk vrijdag al dat hij er wel uit was. ,,Dat heeft met allerlei factoren te maken, of je bijvoorbeeld nog perspectief ziet en zo'', vertelde de oud-verdediger.

Joël Veltman moet net als zijn ploeggenoten van Ajax ook nog even geduld hebben. Hij vertelde geen idee te hebben hoe zijn coach gaat beslissen. ,,Maar ik weet eigenlijk wel zeker dat de ploeg wil dat hij blijft.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen