VOETBAL9 mei '16 09:39Aangepast op 9 mei '16 10:08

Vlaar blijft bij AZ

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - Ron Vlaar blijft bij AZ.

ANP
ANP

De centrumverdediger verkiest een langer verblijf in Alkmaar boven een nieuw buitenlands avontuur. Vlaar (31) verlengt zijn contract bij AZ met twee jaar, tot de zomer van 2018.

De 32-voudig international keerde in oktober vorig jaar terug bij de club waar hij in 2005 debuteerde. De clubloze Vlaar, die in de zomer vertrok bij Aston Villa, kreeg bij AZ de kans om te revalideren van een knieoperatie en dat leidde al snel tot meer. De Noord-Hollander ging meetrainen, verdiende een contract tot het einde van het seizoen en werd een vaste kracht in de ploeg van trainer John van den Brom.

Met Vlaar als steunpilaar achterin werkte AZ zich op tot de vierde plaats in de eredivisie, goed voor een ticket voor de voorronde van de Europa League. De verdediger dwong bovendien weer een plek af in het Nederlands elftal. Sinds het succesvolle WK, waarin Vlaar met Oranje brons pakte, kwam hij door blessures slechts één keer kortstondig in actie voor de nationale ploeg.

,,Ik ben hier echt heel erg blij mee'', zei Vlaar maandag op de website van AZ over zijn nieuwe dienstverband. ,,Ik ben lekker aan het voetballen en we hebben goede resultaten neergezet. Maar we kunnen nog altijd beter. Er zijn genoeg uitdagingen, zowel individueel als met de ploeg. Wanneer ik stop met voetbal weet ik niet, maar dit contract geeft in ieder geval voor mezelf een stukje rust. Daar gedij ik goed bij.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen