VOETBAL9 mei '16 15:23

De Graafschap zet Smeets in de luwte

Auteur: ANP Nieuws

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap zet Bryan Smeets even in de luwte.

EPA
EPA

De middenvelder van de 'Superboeren' werd overladen met reacties en mediaverzoeken na zijn treffer zondag tegen Ajax (1-1), waardoor de Amsterdammers de landstitel aan PSV moesten laten. De Graafschap heeft echter besloten om voor Smeets een mediastop in te gelasten, omdat hij met de ploeg nog een paar belangrijke wedstrijden moet spelen.

,,Er kwamen zoveel interviewverzoeken, de hele landelijke mediawereld wilde Bryan aan tafel'', zei de woordvoerder van de eredivisieclub maandag. ,,Ik had wel drie dagen met hem door Nederland kunnen crossen, maar dat gaan we niet doen.'' De Graafschap moet via de nacompetitie een langer verblijf in de eredivisie zien veilig te stellen. De club uit Doetinchem speelt vrijdag in Maastricht tegen MVV, de oude club van Smeets.

De doelpuntenmaker kreeg via de sociale media heel wat reacties op zijn cruciale treffer tegen Ajax, zowel positief als negatief. Van ernstige bedreigingen was echter geen sprake volgens De Graafschap. ,,Anders hadden we direct aangifte gedaan.''

Gerelateerde artikelen