VOETBAL10 mei '16 12:29Aangepast op 10 mei '16 12:54

Bayern München legt Sanches en Hummels vast

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (ANP) - Renato Sanches en Mats Hummels spelen volgend seizoen voor Bayern München.

EPA
EPA

Beide transfers werden dinsdag bekend gemaakt.

Bayern zelf meldde de transfer van Benfica-talent Sanches. De Duitse topclub betaalt 35 miljoen euro voor de achttienjarige middenvelder uit Portugal. Die vertrekt na dit seizoen bij Benfica, waar hij nog volop in de race is om kampioen van Portugal te worden. Omdat hij echter afgelopen weekend rood pakte in het duel tegen CS Marítimo, mist hij het laatste competitieduel.

De jonge Sanches, die naar verluidt ook in de belangstelling stond van Manchester United en FC Barcelona, tekent in München voor vijf jaar.

Van Borussia Dortmund-speler Hummels was bekend dat hij naar München wilde en dinsdag was het dan ook zover. Dortmund maakte de overstap van de verdediger zelf bekend. Per 1 juli zal de 27-jarige Hummels aan de slag gaan bij de club, die de afgelopen vier jaar landskampioen werd.

De fans van Dortmund lieten de afgelopen weken al merken dat ze bepaald niet te spreken waren over de transfer. Clubvoorzitter Hans-Joachim Watzke temperde de gemoederen: ,,Ik wil benadrukken dat hij zich tegenover ons altijd eerlijk en open heeft opgesteld. We respecteren zijn keuze en hopen voor hem en voor de club dat hij in zijn laatste weken in het zwart-geel de erkenning krijgt die hij verdient.''

Ook Hummels tekende voor vijf jaar, het transferbedrag werd niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen