VOETBAL12 mei '16 20:44

Groningen sterker dan Heracles: 2-1

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is de play-offs om Europees voetbal sterk begonnen met een zege op Heracles Almelo.

ANP
ANP

De ploeg van scheidend trainer Erwin van de Looi won donderdag de thuiswedstrijd in de Euroborg met 2-1. Zondag is de return in Almelo.

Hans Hateboer kopte na ruim tien minuten de thuisploeg op voorsprong. Op slag van rust bracht spits Wout Weghorst de bezoekers op gelijke hoogte. Kort na de hervatting zette Rasmus Lindgren het lichte overwicht van Groningen om in de 2-1 met een rake kopbal uit een hoekschop.

Groningen is de ploeg die het vaakst heeft meegedaan aan de play-offs om een ticket voor de Europa League. Van de negen keer lukte het de noorderlingen drie keer.

Meteen de aanval

De thuisploeg, die aantrad zonder de zieke Michael de Leeuw, zocht meteen de aanval. Dat resulteerde al snel in een grote kans voor Albert Rusnak, die net naast schoot. Hateboer was kort daarna wel trefzeker, met een harde kopbal op een scherpe voorzet van Oussama Idrissi.

Heracles deed vlak voor rust iets terug. Weghorst reageerde attent op een doorgekopte bal van Jaroslav Navratil en passeerde met een bekeken schuiver doelman Sergio Padt. Groningen slaagde er vroeg in de tweede helft in opnieuw op voorsprong te komen via Lindgren, die afgelopen zondag ook al twee keer scoorde tegen Heracles in de laatste reguliere competitiewedstrijd.

De Almeloërs drongen in de slotfase nog wel aan, maar Groningen hield stand.

Gerelateerde artikelen