VOETBAL13 mei '16 11:33

Oranje speelt weer in Rotterdam en Eindhoven

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal trekt in de komende WK-kwalificatiecampagne en de daaraan verbonden oefeninterlands het land in.

ANP
ANP

Oranje opent de nieuwe reeks op 1 september tegen Griekenland (vriendschappelijk) in Eindhoven. Op 7 oktober speelt Oranje de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland in De Kuip in Rotterdam. Drie dagen later komt de ploeg van bondscoach Danny Blind in actie in de Amsterdam ArenA in het kwalificatieduel met Frankrijk.

Oranje speelde twee jaar geleden in de aanloop naar het WK 2014 in Brazilië voor de laatste keer in De Kuip. Het laatste bezoek van het Nederlands elftal aan Eindhoven dateert van 2 september 2011. De Amsterdam Arena was de afgelopen twee jaar de vaste thuishaven van Oranje.

,,Volgend seizoen start een nieuwe, lastige kwalificatiereeks'', lichtte directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB vrijdag toe. ,,Dan willen wij met Oranje weer graag terug het land in. Wij hebben frequent en constructief overleg gehad met de stadions en kijken ernaar uit om met Oranje terug te keren in de drie voetbalhoofdsteden.''

De KNVB liet De Kuip de laatste jaren om diverse redenen links liggen. De Amsterdam ArenA kreeg de voorkeur, onder meer vanwege de betere bereikbaarheid en de grotere commerciële mogelijkheden. Veel internationals daarentegen voelen zich juist prettig in de thuishaven van Feyenoord. Zij voetballen graag in De Kuip vanwege de goede grasmat en de lekkere voetbalsfeer.

,,De verkeerssituatie rondom De Kuip, die voor ons toch altijd een punt van zorg was, is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd'', verzekerde Van Oostveen.

Gerelateerde artikelen