VOETBAL13 mei '16 20:07

'Legende' Seedorf mag meepraten bij FIFA

Auteur: ANP Nieuws

MEXICO-STAD (ANP) - Clarence Seedorf heeft een plekje gekregen in het team met voetballegendes, dat op initiatief van de nieuwe FIFA-voorzitter Gianni Infantino is opgericht.

EPA
EPA

De veertigjarige Seedorf mag in die rol meepraten over belangrijke onderwerpen binnen de wereldvoetbalbond. De zogeheten 'FIFA Legends' spelen bovendien overal ter wereld promotiewedstrijden en halen geld op voor mensen in rampgebieden.

Het selecte gezelschap bestaat uit voetballers (mannen en vrouwen), trainers en scheidsrechters die in het verleden veel voor de sport hebben betekend. Naast Seedorf zitten onder anderen Luis Figo, José Mourinho, Ronaldinho, Carles Puyol en Samuel Eto'o bij de FIFA Legends.

,,We willen na onze carrière iets teruggeven aan het voetbal'', zei Seedorf vrijdag op het FIFA-congres in Mexico-Stad. ,,Daar is dit het ideale platform voor. We spelen wedstrijden tegen lokale All Stars, halen geld op en geven de voetballeiders advies.'' De oude vedettes zaten donderdag al om de tafel met Infantino. Ze spraken onder meer over de opzet van het WK en de invoering van technische hulpmiddelen.

Gerelateerde artikelen