VOETBAL13 mei '16 21:45

Go Ahead Eagles verslaat VVV-Venlo

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - In een kolkend stadion De Adelaarshorst heeft Go Ahead Eagles vrijdagavond het verlangen naar een snelle terugkeer naar de eredivisie met een zege kunnen onderstrepen.

ANP
ANP

De thuisclub uit Deventer versloeg voor eigen publiek VVV-Venlo met 1-0. De return in de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie staat voor maandag uitgeschreven in het noorden van Limburg

Leon de Kogel was de gevierde man in Deventer. De spits benutte in de 87e minuut een strafschop, nadat Randy Wolters onderuit was gegaan in het zestienmetergebied. Moreno Rutten, de veroorzaker van de penalty, moest met een rode kaart van het veld. Go Ahead Eagles had al eerder een strafschop verdiend toen verdediger Niels Fleuren de bal op zijn arm kreeg in het strafschopgebied. Scheidsrechter Edwin van de Graaf liet toen echter doorspelen.

Go Ahead Eagles, vorig jaar gedegradeerd uit de eredivisie, verdiende de zege. Gedragen door het fanatieke thuispubliek zette de thuisploeg de nummer twee van de reguliere competitie vooral in de tweede helft onder grote druk. Veel uitgespeelde kansen leverde het overwicht van de thuisploeg aanvankelijk niet op. Torino Hunte kreeg wel een prachtige mogelijkheid om VVV op voorsprong te schieten. Hij miste nadat doelman Theo Zwarthoed een vrije trap van Ralf Seuntjens slecht had verwerkt.

Hunte was voor rust ook het dichtst bij een openingstreffer. Hij schoot echter naast voor de ploeg die drie jaar geleden afscheid moest nemen van de eredivisie.

Gerelateerde artikelen