VOETBAL13 mei '16 21:48

FC Eindhoven klopt onmachtig NAC

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven heeft vrijdag de eerste confrontatie met NAC Breda in de play-offs om promotie naar de eredivisie gewonnen.

ANP
ANP

Gervane Kastaneer maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt in het volgepakte en sfeervolle Jan Louwers-stadion: 1-0. Eindhoven, dat als vierde eindigde in de Jupiler League, deelde zodoende de eerste tik uit in het tweeluik met de favoriete ploeg uit Breda om een plek in de finale van de play-offs.

FC Eindhoven was de laatste jaren vaak van de partij in de nacompetitie, maar promotie naar de eredivisie bleef steeds uit. De club die altijd in de schaduw staat van stadgenoot PSV was in 1977 voor het laatst actief op het hoogste niveau. Voor Eindhoven zou promotie dus een onverwachte bonus zijn, voor NAC is het pure noodzaak. De Bredase ploeg wil na de degradatie van vorig jaar zo snel mogelijk terug naar de eredivisie.

In de reguliere competitie presteerde NAC echter te wisselvallig om te kunnen meedoen om de titel en dus moet het in de nacompetitie gebeuren voor de mannen van trainer Marinus Dijkhuizen.

Die druk leek vrijdag echter verlammend te werken voor NAC, dat de geschorste Mats Seuntjens miste. De aanvallers Sjoerd Ars en Enes Ünal kwamen nauwelijks in het stuk voor. Slap verdedigen leidde in de 71e minuut een doelpunt van de thuisclub in. Kastaneer mocht de bal ongehinderd aannemen en vanaf de rand van het strafschopgebied langs de afzwaaiende doelman Jelle ten Rouwelaar schieten. Ten Rouwelaar voorkwam even later de 2-0 van Wimilio Vink en zorgde er daarmee voor dat de schade beperkt bleef voor NAC, dat maandag in het eigen Rat Verlegh-stadion vol aan de bak moet.

Gerelateerde artikelen