SPORT5 jan '16 07:39

Blessures toptennissters Halep en Sjarapova

Auteur: ANP Nieuws

BRISBANE (ANP) - Het tennistoernooi in Brisbane is twee favorieten voor de eindzege kort na elkaar kwijtgeraakt door blessures.

EPA
EPA

Titelverdediger Maria Sjarapova, als derde geplaatst, meldde zich dinsdag af met een armblessure, terwijl de als eerste geplaatste Simona Halep zich terugtrok met een pijnlijke achillespees.

Russin Sjarapova, vijfvoudig grandslamwinnares, liep de kwetsuur op in de training. De nummer vier van de wereld besloot vooral uit voorzorg het WTA-evenement in Brisbane over te slaan, omdat ze over twee weken fit wil zijn voor de Australian Open.

Hetzelfde gold voor de Roemeense Halep, die sprak van teruggekeerde klachten aan haar achillespees. ,,Ik had er in augustus en september last van en dacht dat ik er vanaf was, maar de pijn is terug'', zei de nummer twee van de wereld. ,,Ik geloof niet dat het heel ernstig is, maar er zit een ontsteking en het is beter dat ik even rust neem'', aldus Halep, die verwacht dat ze volgende week wel kan spelen in Sydney.

De Spaanse Garbine Muguruza is nu de topfavoriete voor de winst in Brisbane. De nummer drie van de wereld treedt woensdag voor het eerst aan. Wereldranglijstaanvoerder Serena Williams ontbreekt in Brisbane. De Amerikaanse geeft de voorkeur aan de Hopman Cup in Perth, maar zij zegde maandag haar eerste partij af wegens een pijnlijke knie.

Gerelateerde artikelen